ZA OTROKE

BOKS IN KICKBOKS za otroke

Pri otrocih raven prilagodimo in približamo igri, ki je zelo pomembna pri učnem procesu celotnega športa. Za tak učni proces morajo biti na voljo pravilno izobraženi in izkušeni trenerji, ki imajo veliko posluha za pedagogiko in pristen stik z otroki, ki v življenju vidijo še veliko drugih stvari, ne zgolj športa.

Boks in kickboks za otroke kot šport zajema zelo široko usmerjeno vadbo za otroke. Tu gre za učenje udarcev, obrambnih prvin in osnov gibanja. Otroka usmerjamo v športni proces, v katerem pridobiva koordinacijo, stabilnost, hitrost, odzivnost, moč, nadzor gibanja, smisel za igro, pripadnost skupini, disciplino, red in še številne druge vrline, ki jih lahko uspešno prenaša v življenje.

Število rekvizitov, ki so uporabni za popestritev treninga z otroki, je veliko. Vse lahko vključujemo v splošni del priprav, ki so trden temelj za kasnejši prehod na specifični boksarski del. Otroke ves čas animiramo z vadbo, v katero dodajamo privlačne in zabavne elemente.

Boks in kickboks za otroke je vse bolj priljubljena oblika športa med otroki. S pravim pristopom trenerjev s takšnimi treningi ogromno pridobijo. Tukaj ne gre za samo veščino boksanja, ampak za mnogo več.

Boks velja za enega najtežjih športov, ki ga otrokom predstavljamo postopoma. Z njim se oblikuje trdna osebnost, ki pozna občutek sočutja do sočloveka, ki zna sodelovati in se v življenju boriti. Boks, ki ga otroku predstavimo prek igre, je vsekakor zmagovalna kombinacija. Lahko je osnova za druge športe kasneje, predvsem pa je vrhunska osnovna šola motorike.

BOKS

Kontakt z nami

Pišite nam

Kontaktni podatki

Boksarski klub Boxeo Novo mesto

Športna dvorana Marof, 8000 Novo mesto
e-pošta: info@boxeo.si
GSM: 070-605-095